< terug naar overzicht

Nieuwsbrief

vrijdag 26 april 2024

Lesbian Visibility Day!

Vandaag is het Lesbian Visibility Day, op deze dag wordt de aandacht gericht op de zichtbaarheid van lesbische vrouwen. Van oorsprong is deze dag opgericht om het bewustzijn te vergroten over de verschillende problemen waarmee vrouwen die van vrouwen houden worden geconfronteerd. Elk jaar wordt dit op 26 april gevierd door verschillende lesbische en LGBTQ+-organisaties over de hele wereld.
Waarom wordt Lesbian Visibility Day gevierd?
De exacte oorsprong van deze dag is grotendeels onbekend, maar hij dook ergens in de late jaren 2000 op in de Verenigde Staten. Wereldwijd wordt Lesbian Visibility Day dus op 26 april gevierd. In Europa leidt LHBTIQA+ mediagroep DIVA de Lesbische Visibility Week, waarin zelfs een hele week in het teken staat van zichtbaarheid.
Net als andere LHBTIQA+ mensen hebben lesbiennes al lang te maken met discriminatie en geweld in hun dagelijks leven. Door de druk van dergelijke dreigementen zijn veel homo’s gedwongen om hun ware zelf te verbergen, waardoor ze zichzelf vrijwel ‘onzichtbaar’ hebben gemaakt uit angst en schaamte.