The Garden Left Behind

Tina, een dertigjarige transvrouw, en haar grootmoeder Eliana overleven al meer dan 20 jaar als illegale Mexicanen in New York. Nu Eliana volwassen is, botsen de dromen van beide vrouwen steeds vaker. Eliana wil naar Mexico terugkeren; Tina wil als transvrouw door de Amerikaanse samenleving worden geaccepteerd. De onbreekbare band die hen alle moeilijkheden hielp overwinnen, dreigt nu een molensteen om de nek te worden.

"The Garden Left Behind" toont Tina's transitie, maar ook de moeilijkheden en discriminatie die transgenders nog altijd meemaken. Het is een mooie, pakkende film over strijd en teleurstelling, vriendschap en liefde. Opmerkelijk en hoopvol is dat alle transgenderrollen door transgenders worden vertolkt. Niet te missen!

Filmfiche

Regie: Flavio Alves
Cast: Michael Madsen, Edward Asner en Carlie Guevara
Drama: VS - 2019 - 88 minuten
Taal: Engels gesproken - geen ondertitels

Deze film wordt in Leuven voorafgegaan door een kortfilm:

Miller & Son

Nichten die in een garage werken, daar komen vast vodden van! Zo toch in deze prent waarin vader en zoon een florerende autogarage uitbaten. Wanneer het personeel toevallig de nachtelijke uitstappen van zoonlief ontdekt, komt het tot een confrontatie. Een ingetogen Amerikaanse kortfilm met een iconisch eindbeeld.

Regie: Asher Jelinsky
Verenigde Staten - 2018 - 21 minuten

© 2020 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes