And Breathe Normally

Alleenstaande moeder Lára doet haar best om voor haar zoontje en zichzelf een menswaardig bestaan op te bouwen. Vol moed begint ze aan een opleiding tot douanier. De Afrikaanse vluchtelinge Adja probeert met haar dochtertje illegaal Canada te bereiken, maar wordt er bij de paspoortcontrole door Lára uitgepikt en naar een vluchtelingenkamp gestuurd. Geen van beiden beseft dan al dat deze ontmoeting van cruciaal belang zal zijn voor de rest van hun leven.

Dit krachtige sociaal-kritische drama over een leven in de marge in het bijwijlen grimmige IJsland viel zes keer in de prijzen, waaronder 'beste regie' tijdens het Sundance Film Festival. Ook de acteerprestaties zijn indrukwekkend.

Filmfiche

Regie: Ísold Uggadóttir
Cast: Kristín Þóra Haraldsdóttir, Babetida Sadjo en Patrik Nökkvi Pétursson
Drama: IJsland, Zweden, België - 2018 - 95 minuten
Taal: Engels, IJslands gesproken - Nederlandse ondertitels

Deze film wordt in Leuven voorafgegaan door een kortfilm:

Tomorrow Island

Een zwaarbewaakte Russische grenspost aan de Beringstraat, jaren '50, de enige grens met de VS. Een Amerikaanse vrouwelijke gevangene is ondergedoken bij haar Russische minnares. Zal ze naar haar thuisland vluchten en haar geliefde achterlaten? Een ijzige thriller in een schitterend sneeuwlandschap. Let ook op de mooie muziek.

Regie: Gwenn Joyaux
Estland - 2018 - 16 minuten

© 2020 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes