Schoolvoorstelling

Info

Beste directie en leerkrachten,

Het Holebifilmfestival is het grootste holebifilmfestival van Vlaanderen en vindt jaarlijks plaats in november. Het festival werd in 2001 door een groep filmliefhebbers in Leuven opgericht en is intussen uitgezwermd over gans Vlaanderen.

In 2019 beleeft het festival zijn 19e editie en loopt dit van 8 tot en met 29 november 2019. 

Met voornamelijk de vertoning van films en documentaires, maar ook theater en andere culturele voorstellingen onder het LGBT-thema, wil het Holebifilmfestival de genderdiversiteit op een laagdrempelige wijze onder de publieke aandacht brengen. Op die manier tracht het bij te dragen tot een breder maatschappelijk draagvlak.

Het Holebifilmfestival organiseert op de openingsavond ook een kortfilmwedstrijd. Elk jaar opnieuw nemen heel wat landen wereldwijd deel aan deze wedstrijd.  Informatie over de wedstrijd vind je op www.holebikort.be.

Om het LGBT-thema ook bij de jongeren bespreekbaar te maken, zet het Holebifilmfestival in op een schoolvoorstelling.  Deze voorstelling is geheel gratis en is bestemd voor leerlingen en studenten vanaf de 3e graad secundair en hoger. 

De schoolvoorstelling ging door op woensdag 6 november 2019 met de film And Then We Danced. 

In 2020 kunt u terug een schoolvoorstelling verwachten.

Meer informatie of vragen: mail naar schoolvoorstelling@holebifilmfestival.be

Films

Voorstelling in Kinepolis

Film: And Then We Danced

Synopsis: Merab, een jonge danser, traint al heel zijn leven om geselecteerd te worden voor het Nationaal Georgisch Ballet. Hoewel zijn dansleraar enorm veel van hem eist en de dagelijkse repetities afmattend zijn, geeft Merab alles wat hij heeft. Echt moeilijk wordt het pas wanneer Merab gevoelens ontwikkelt voor zijn grootste rivaal, een jonge danser die meedingt naar de gegeerde plaats bij het Nationaal Georgisch Ballet. "And Then We Danced" werd gescreend in de sectie 'Directors' Fortnight' van het Filmfestival van Cannes (2019). De film is ook de Zweedse inzending voor Beste Niet-Engelstalige Film voor de 92e Academy Awards (februari 2020).

© 2019 РHolebifilmfestival Рinfo@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes