Dagkrant

donderdag 24 november 2016

Thailand of New York

We hebben 2 films voor je vanavond. Ofwel kies je voor een realistische kijk op het hedendaagse Thailand met "How to Win at Checkers (Every Time)" in het Provinciehuis in Leuven, ofwel ga je voor "Love Is Strange" in de Bibliotheek van Kortenberg: een heel natuurlijke schets van een langdurige relatie die een stresstest ondergaat met John Lithgow en Alfred Molina in de hoofdrol.

How to Win at Checkers (Every Time)

donderdag 24 november, 20u, Leuven (Provinciehuis)

Belgische première
Na de dood van hun ouders trekken de elfjarige Oat, zijn zusje en zijn oudere broer Ek in bij hun tante. Ek, die in een bar voor mannelijke prostitués en travestieten werkt, heeft al sinds de schoolbanken een relatie met Jai, een jongen van rijke komaf. Bij de jaarlijkse dienstplichtoproep bepaalt een loterij wie het leger in moet en wie niet. Daarbij wordt de liefde van Ek en Jai danig op de proef gesteld. De kleine Oat besluit zijn broer een handje te helpen...
"How to Win at Checkers (Every Time)", de debuutfilm van Josh Kim, is gebaseerd op de kortverhalen "At the Cafe Lovely" en "Draft Day" uit de Amerikaanse bestseller "Sightseeing" van Rattawut Lapcharoensap.

Love is Strange

donderdag 24 november, 20u, Kortenberg (Bibliotheek)

Na bijna vier decennia samen besluiten Ben en George eindelijk in het huwelijksbootje te stappen met een idyllische huwelijksceremonie. Als George kort daarna zijn baan verliest, moeten ze hun appartement verkopen en tijdelijk apart wonen totdat ze een betaalbare nieuwe woning vinden. Terwijl George intrekt bij een bevriend homokoppel, belandt Ben bij zijn neef, diens vrouw en hun temperamentvolle tienerzoon, met wie Ben een stapelbed deelt. Terwijl de jonggehuwden worstelen met de fysieke scheiding, moeten ze ook de spanningen tussen de generaties in hun nieuwe situatie ondergaan.
Regisseur Ira Sachs ("Keep the Lights On") combineert in "Love is Strange" de romantische skyline van New York met delicate pianomuziek van Chopin.

© 2018 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes